Your IT-Solutions – zoekwoordenanalyse, webteksten en blog

zoekwoordenanalyse, webteksten en blog | Laura Alblas, freelance tekstschrijver

Full service internetbureau Your IT-Solutions is een kei in het bedenken en realiseren van online oplossingen. Hun motto is niet voor niets ‘wat jij bedenkt, kunnen wij maken’. Maar zoals dat gaat wanneer je druk bezig bent voor je klanten, schiet je eigen website er vaak bij in. Om beter gevonden te worden, wilde Your IT-Solutions bovendien een goede contentstrategie laten opstellen. Van een nieuwe website wil je immers wel dat deze gevonden en bezocht wordt. Dus was het tijd voor een zoekwoordenanalyse, webteksten en blog voor deze webdeveloper.

Het uitvoeren van de zoekwoordenanalyse had als doel om te achterhalen welke zoekwoorden geschikt zijn om de website beter vindbaar mee te maken. Hierbij let ik altijd op het zoekvolume (hoeveel keer per maand wordt er met een zoekterm gezocht) en op de concurrentie (hoeveel andere websites worden ook gevonden op deze zoekterm). De lijst met zoekwoorden die ik hiermee op heb kunnen stellen, gebruik ik bij de tekstuele optimalisatie van de website.

Een ander belangrijk onderdeel van het optimaliseren van de website, was het schrijven van nieuwe webteksten. Potentiƫle klanten van Your IT-Solutions moeten immers wel de juiste informatie over de dienstverlening kunnen vinden. De webteksten moeten daarom niet alleen feitelijk en informatief zijn, maar ook op een aansprekende manier zijn geschreven. Een goede tekst kan immers veel doen voor je conversie!

Tot slot is besloten dat ik een blog voor mijn rekening neem. Hierin zullen relevante onderwerpen op het gebied van webdevelopment en software worden behandeld. Het blog is een belangrijk onderdeel van de contentstrategie, omdat dit een manier is om regelmatig nieuwe content te publiceren en de relevante zoektermen op een organische manier te verwerken op de website. En dat is precies waar zoekmachines van houden.

Wil jij ook meer bezoekers op je website? Dan zijn een zoekwoordenanalyse, webteksten en blog ook iets voor jou. Ik ga hiermee graag voor je aan de slag, dus laat me snel weten wat ik voor je kan doen.