Het magische verhaal van de Verteller – uitgeven in eigen beheer

Het magische verhaal van de Verteller - uitgeven in eigen beheer

Misschien heb je het eerder al gelezen: ik schreef een boek! Eind 2015 verscheen de eerste druk van Het magische verhaal van de Verteller. Het boek werd uitgegeven door een uitgever, maar inmiddels is dat uitgeefcontract beëindigd. De reden? Het was tijd om de touwtjes in eigen handen te nemen. Ik ging mijn boek uitgeven in eigen beheer!

Uitgeven in eigen beheer klinkt echter een stuk simpeler dan het is. Als selfpubber neem je geen genoegen met ‘o, zo is het wel oké’. Nee, je boek moet PERFECT zijn. Zonder foutjes en met een fantastische cover. Eer je dat hebt geperfectioneerd, ben je al een heel eind verder. En dan moet de administratieve rompslomp nog beginnen…

Gelukkig blijkt uitgeven in eigen beheer ook een stuk leuker dan je in eerste instantie wellicht denkt. Het is immers geweldig om je manuscript te zien veranderen in een echt boek. En dat je het echt helemaal zelf voor het zeggen hebt, is natuurlijk ook geweldig. Ik kan het iedereen aanraden! Daarom zette ik eens op papier hoe ik dat precies heb aangepakt, dat selfpubben:

Lees hier over mijn ervaringen als selfpubber.